22 Şubat 2010 Pazartesi

Ayvalık Tatil

* Toka Otel, Etap Altinel Otel, Palmera Resort Otel, Otel Kalif, Grand Otel Temizel, Varol Otel, Ergin Otel, Soley Otel, Haliç Park Otel, Olivera Resort Otel, Cunda Oteli, Ayvalık Beach Otel, Club Kervan Beach Otel, Cunda Panorama Otel, Berk Otel Ayvalık, Berk Chalet Ayvalık, Büyük Berk Otel

* Türkiye'nin keyifli tatil yerlerinden biri Ayvalık..Geçmişte bölgede bulunan koylar Korsanlar için tam sığınak görevi görüyormuş. Zaman geçdikçe Rum nüfusun daha ağırda kaldığı bölgede Rumların inşa ettiği yapılar daha çok ağır basıyor. Bir çok yer boşalmasına rağmen Cunta adası yerlerşimini ve güzelliğini korumuş. Cuntada doğa ve kültür turizmiyle iç içe bulunan taş evler göze çarpıyor. Macera için ideal bir bölge.
Kent zeytincilik konusunda geliştirmiş kendini. Bölgeye gittiğinizde özellikle zeytinlerin tadına bakmadan dönmeyin derim.

* Ayvalıkta ratlayacağınız yada gezmeniz gereken yerler arasında Cunda (Alibey) Adası, Şeytan Sofrası, Eski Ayvalık Evleri, Sarımsaklı Plajları, Altınova, Armutçuk, Duba Mevkii, Saatli Camii, Taksiyarhis Kilisesi, Aya Nikola Kilisesi, Ayışığı Manastırı, Leka Manastırı, Güvercin Adası, Çamlık bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder