17 Aralık 2009 Perşembe

Ayvalık Şeytan Sofrası ve Tımarhane Adası

Ayvalık’ı bütün güzelliği ile kuşbaşı seyretmek için Şeytan Sofrası’na çıkmak gerekir.Şeytan Sofrası’na nasıl mı ulaşacaksınız??
Sarmısaklı yolunda Şeytan sofrası tabelasından sonra sağa dündüğünüzde masalar, tuvalet, telefon ve su vb hizmetleri bulabileceğiniz Çamlık Orman Kampından yolunuzu sürdürüp yokuş yukarı kıvrılan yolu izlediğinizde göreceksiniz. Eğer kendi aracınız yoksa Cumhuriyet Alanı’ndan giden dolmuşlarla ulaşmanız mümkün.
Eski bir lav birikintisi özelliğine sahip tepe, yuvarlka bir sofraya benzetiliyor. Lokantası bulunduğu için yanınızda yiyecek taşımanıza gerek yok. Bir lokanta hizmet veriyor. Manzarası harika...tavsiyem gün batımında orada yerinizi alıp fotoğraf çekmenizdir. Demir bir kafes içinde kocaman vbir ayak izi bulunuyor. Şeytana ait olduğu söyleniyor. Buraya para atıp çaput bağlayanları göreceksiniz. Şeytan sofrasının hemen yanındaki tepeye verilen ad atavşan kulağı. Böyle söylemekte haksız değiller tepe gerçekten tavşan kulağına benziyor. Yapay gibi..
Çamlık koyundan şeytan adasına giden yola dönmez devam ederseniz eğer karşınıza Tımarhane Adası çıkar. Yörede adaya verilen ad böyle. Rumların bölgede yaşadığı zamanlarda bölgede çok sayıda meyhane bulunuyormuş. Bu dönemde içkiyi fazla kaçıranları Tımarhane Adasına götürür bırakırlarmış. Rüzgarı ve sarhoşu meşhur olan ada bugün turistlere ev sahipliği görevini yapıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder